• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vodič: samohrane zgodne mame i Kakvu vezu očekivati?

Ako ste u igri, samohrane zgodne mame će verovatno biti deo igre. Samohrani roditelji imaju jedinstvene perspektive, prioritete i životna iskustva – i to ih može učiniti sjajnim partnerima. Često su sposobni, pametni, fleksibilni i znaju šta traže u vezi. Evo šta treba da uradite ako izlazite sa samohranom zgodnom majkom. Naučite kako da podignete vezu na viši nivo, a da se ne mešate previše u neke lične stvari.

Prepoznajte da su zgodne mame drugačije. zgodne mame kafica

Važno je da prilagodite svoja očekivanja. U drugim vezama, mogli ste da procenite nečija osećanja prema tome koliko vremena i energije dotična ulaže u vašu vezu. Kada izlazite sa samohranim roditeljem, to nije nužno slučaj. Možda neće imati vremena da vas viđa onoliko često koliko biste želeli. Vreme im je ograničeno i veliki deo njihove energije odlazi na brigu o deci. Druga razlika je u tome što su mnoge samohrane zgodne mame mnogo direktnije u tome šta žele u životu. To može eliminisati mnogo misterije i postati privlačan kvalitet u vezi.

Prihvatite da su joj deca Glavni prioritet.

Njihova deca su Uvek na prvom mestu. Važno je razumeti i prihvatiti ovu činjenicu. Odanost roditelja svojoj deci je vredna divljenja. Deca i samohrane mame često vide svoju međusobnu vezu kao veoma intenzivnu i ekskluzivnu. Deca mogu iskusiti izvesnu nesigurnost pri pomisli da njihova majka izlazi sa nekim. Važno je poštovati taj blizak odnos i dozvoliti partnerki da upravlja stvarima na način da se ona i deca osećaju prijatno.

Idite polako jer zgodne mame tako Vole.

Ne žurite, ne pokušavajte da posle par dana budete i dobar partner i dobar primer njenoj deci. Ako niste sigurni koliko želite da budete povezani i bliski sa decom, budite otvoreni i iskreni u vezi toga. Istovremeno, važno je da ne počnete da preuzimate ulogu koju ne možete zadržati na duge staze. Važno je dati vreme vašoj vezi da se razvija prirodno i spontano. Nemojte žuriti da postanete roditeljska figura. Umesto toga idite polako i fokusirajte se na razvoj poverenja pre nego što vezu podignete na sledeći nivo.

Budite iskreni i otvoreni Uvek!

Da li želite da se povežete? Jeste li zainteresovani za dugoročnu vezu? Brak je mogućnost sa zgodnom mamom? Vidite li sebe da zajedno odgajate decu? Većina samohranih majki želi znati koju vrstu posvećenosti tražite od njih i koliko ste spremni da se posvetite zauzvrat. U svakom slučaju, najbolje je da budete iskreni i komunikativni već od prvog sastanka.

Ponudite emocionalnu podršku za zgodne mame.

One su pod ogromnim pritiskom da obezbede svoju decu finansijski i emocionalno. Budite partner koji može da sluša bez pokušaja da reši svaki problem. Nuđenje podrške i ohrabrenja će vam pomoći da izgradite čvršću vezu. Vežbanje aktivnog slušanja može uveliko doprineti tome da budete emocionalno podržavajući partner. Aktivno slušanje podrazumeva potpuno prisustvo u razgovoru. Aktivni slušaoci su neutralni i strpljivi i mogu postavljati pitanja kako bi pokazali da razumeju.

Budite pouzdani.

Ona je verovatno već iskusila situacije u kojima je zavisila od nekoga ko nije bio pouzdan. Izdvojite se tako što ćete biti neko kome može da veruje. Budite odgovorni prema njima, a da niste odgovorni za njih. Poverenje je važna osnova za svaku vezu, a posebno za samohrane zgodne mame. Možete ga izgraditi tako što ćete biti pouzdan partner i držati svoju reč. To će ojačati njena osećanja i poverenje prema vama.

Za zgodne mame važno je da ostanete Fleksibilni.

Samohrane majke imaju mnogo obaveza. Između posla i brige o svojoj deci, one imaju ograničenu dostupnost, što ponekad može otežati zakazivanje (i održavanje) sastanka. Ako dadilja otkaže u poslednjem trenutku ili se dete razboli, može da zakasni ili cda otkaže. Biti samohrani roditelj takođe otežava odlazak na spontani sastanak, jer je briga o deci uvek glavni prioritet. Dakle nemojte se ljutiti, budite fleksibilni i pokažite da je razumete.

Ne disciplinujte njenu decu.zgodne mame plavuša

Ako vas je vaša nova devojka upoznala sa svojom decom, to verovatno znači da je ozbiljna u vezi vaše budućnosti. Ipak, osim ako izričito ne zatraži vašu podršku, disciplinovanje dece će verovatno ostati van granica za vas. Kada izlazite sa samohranom zgodnom mamom, pustite je da se ona bavi odgajanjem dece.

Ako ste zabrinuti zbog ponašanja dece, razgovarajte sa svojom devojkom o tome nasamo. Nikada ne pokušavajte sami da rešite problem, a da prvo o tome ne razgovarate sa njom. Ako imate velikee zabrinutosti u vezi sa pristupom disciplini ili porodičnoj dinamici, ta veza možda neće biti najbolja za vas. Posebno ako se nadate da ćete jednog dana imati zajedničku decu.

Samohrane zgodne mame NE osuđujte!

Lako je gledati spolja i suditi o roditeljskim izborima druge osobe. Samohrane majke se često suočavaju sa kritikom zbog toga što imaju decu van tradicionalnog bračnog života. Ovo ponašanje neće biti dobrodošlo niti zdravo za vašu vezu. Umesto da osuđujete, dajte sve od sebe da shvatite da je biti samohrani roditelj veoma teško. Pokušajte da sagledate njihove izbore i način života sa mesta pomoći, saosećanja, uzdržanosti i radoznalosti.

Jedan komentar za “Vodič: samohrane zgodne mame i Kakvu vezu očekivati?

Ostavite komentar

LicniOglasi.net – Ona Traži Njega

Pridružite se hiljadama zadovoljnih članova koji su pronašli svoju srodnu dušu, novog prijatelja ili uzbudljivu avanturu. Licnioglasi.net vam nudi sigurnost, diskreciju i zabavu.

– Ona trazi njega Srbija. Ljubavni oglasnik Hrvatska.

Back to top
Close Offcanvas Sidebar